Monday, June 16, 2008

Fshati im


Maletë me gurë,
fushat me bar shumë,
aratë me grurë,
më tutje një lumë.

Fshati për karshi
me kish' e me varre,
rrotull ca shtëpi
të vogëla fare.

Ujëtë të ftohtë,
era pun' e madhe,
bilbili ia thotë,
gratë si sorrkadhe.

Burrat nën hije,
lozin, kuvendojnë,
pika që s'u bie,
se nga gratë rrojnë!Gratë venë nd'arë,
dhe në vreshta gratë,
gruaja korr barë,
punon dit' e natë.

Gratë në të shirë,
në të vjela gratë,
ikinë pa gdhirë,
kthenenë me natë.

Gruaja për burrë
digjetë në diell,
punon e s'rri kurrë
as ditën e diel.

0 moj shqipëtarkë,
që vet' e nget qetë,
edhe drek' e darkë
kthehesh e bën vetë;

Moj e mjera grua,
Ç'e do burrë zinë
që ftohet në krua
dhe ti mban shtëpinë!

Andon Zako Çajupi

Për më shumë për autorin: lidhje 1
dhe lidhje 2

18 comments:

andi mecaj said...

faleminderit Arta per fjalet e mira per poezine time, nese me lejon po ve disa lidhje me mundesi shkarkimi nga rapidshare te disa kengeve shume te njohura per femije.
E para eshte CU rrezova
http://rapidshare.com/files/122885028/Cu-rrezova.mp3

andi mecaj said...

e dyta kenge per femije eshte: Dy shqiponja
http://rapidshare.com/files/122887575/DY-SHQIPONJA_2.mp3

andi mecaj said...

e treta kenge per femije eshte: Orkestra e barinjve
http://rapidshare.com/files/122888249/Festivali_i_fe_mijeve_-_Orkestra_e_barinjve.mp3

andi mecaj said...

e katerta kenge per femije eshte:
GJELBERIMI
http://rapidshare.com/files/122888684/GJELBERIMI.mp3

andi mecaj said...

e pesta kenge per femije eshte:
GLOBI RROTULLOHET
http://rapidshare.com/files/122889458/GLOBI-RROTULLOHET.mp3

andi mecaj said...

e gjashta kenge per femije eshte:
HAPA DOLLAPA
http://rapidshare.com/files/122891387/HAPA-DOLLAPA.mp3

andi mecaj said...

e shtata kenge per femije eshte:
Ja na erdhi viti i ri
http://rapidshare.com/files/122891902/Ja-na-erdhi-viti-i-ri.mp3

andi mecaj said...

e teta kenge per femije eshte:
Kanarina ime
http://rapidshare.com/files/122893061/Kenge_per_femije_-_Kanarina_ime.mp3

andi mecaj said...
This comment has been removed by the author.
andi mecaj said...

e nenta kenge per femije eshte:
Qingji i vogel
http://rapidshare.com/files/122893600/Kenge_per_femije_-_Qingji_i_vogel.mp3

andi mecaj said...
This comment has been removed by the author.
andi mecaj said...

e dhjeta kenge per femije eshte:
Tring zilja
http://rapidshare.com/files/122894412/Kenge_per_femije_-_Tring_zilja.mp3

andi mecaj said...

e njembedhjeta kenge per femije eshte: Macja le te lahet
http://rapidshare.com/files/122894919/Macja_le_te_lahet.mp3

andi mecaj said...

Arta me keto lidhje per downloads mund te hapesh edhe nje rubrike me vete me kenge per femije

andi mecaj said...

e dymbedhjeta kenge (ne italisht) per femije eshte:
Zecchino D'oro 2007 - Il Bullo Citrullo
http://rapidshare.com/files/122939518/Zecchino_D_oro_2007_-_Il_Bullo_Citrullo.mp3

andi mecaj said...

e trembedhjeta kenge (ne italisht) per femije eshte: Zecchino D'oro 2007 - Ma Che Mondo L'Acquario
http://rapidshare.com/files/122941019/Zecchino_D_oro_2007_-_Ma_Che_Mondo_L_Acquario.mp3

andi mecaj said...

e katermbedhjeta kenge (ne italisht-shqip) per femije eshte:
Zecchino D'oro 2007- Io Sono Un Aquilotto (Albania)
http://rapidshare.com/files/122942047/Zecchino_D_oro_2007-_Io_Sono_Un_Aquilotto__Albania_.mp3

Arta said...

andi,

Shume falemiderit.
Jam e sigurte qe duhet te kete shume kerkesa per kenge shqiptare per femije.

Arta