Thursday, June 5, 2008

DISA FJALE TE URTA NE VJERSHA

Gjithë njerëzit i duaj,
Mos i pandeh për të huaj.

Mos i bëj njeriu në jetë,
Gjë që s'do ta pësosh vetë.

Kusaria, ligësia,
Dhe sa të këqija janë,
Edhe gjithë marrëzia,
Padijen mëmë kanë.

Shiko faqebardhë të rrosh,
E përpiqu të bësh mirë,
Dhe me ç'do njeri të shkosh,
I padëm edhe i lire.

Mos e kthe fjalën kurrë,
Por qëndro më një si burrë.

Kur të jesh i zemëruar,
mendja është e turbulluar,
bëj durim sa të kullohet,
Se njeriu pastaj pendohet.

Do të rrosh me nder mbi dhe?
Me të liq mos u perzje.

Gjuha është thikë e mprehtë,
Plagë e saj nuk është e lehtë,
Shumë njerëz gjuha mundon,
Ca të tjerë i turpëron.

Ai që hiqet i madh edhe mbahet i rëndë,
e ka mendjen të vogël e të lehtë si pendë.

Dhe të të falin kamjen e jetës,
Mos thuaj kurrë veç të vërtetën.


Naim Frashëri
Për me shumë për autorin: lidhje 1
dhe lidhje 2

2 comments:

ET said...

nji dit do vjedh ca nga kto.
ps:Arta mos te kam patur gje edukatore tek kopshti 16 ?

Arta said...

I dashur ET,

Je i mirepritur,

Nuk kam qene edukatore, por ndonjehere kur mendohem se cilen vjerrshe apo kenge te postoj, me kujtohen mesueset e mija patjeter :)


Arta