Saturday, January 17, 2009

Gjë e gjëza (Bleta)


Zu-zu-zu, zu-zu-zu,
Shkon atje e shkon këtu,
Punon ditë e punon natë,
Na jep dyllë e na jep mjaltë.


(bleta)


Falemiderit, Brikena.

15 comments:

lindi-bela said...

Kater kemb ka,

Shtepin ne kurris,

Gjithnje e mban,

Kermillin e ka fis.

(akhserb)

lin2 said...

Eshte porsi cader,

Me nje kemb rri,

Fushave te gjera

Del kur bie shi.

C'esht a e di?

(Kërpurdha)

bela-lindi said...

Koka si pjeper,
sa plepi qafa,
kembet si shtylla
kjo esht? ......

(gjirafa)

nesaaa nisaaa said...

Shum gjegjeza te mira keni dergu lindi-bela ju uroj fattt

mirlind shala said...

Gjëegjëza

Të gjithë sa shkojnë,
Me këmbë e coptojnë,
Të gjithë sa vijnë,
Me këmbë e grijnë.
(rruga)

Krrau, krrau, krrau
Fluturon nëpër pemë,
Zëri i saj vëtëm qau,
Në dimër dhe verë.
(sorra)

Këmbët si çibuk,
Shpinën si pambuk,
Veshët si gomar,
Ikën pa samar!
(lepuri)

Herë këndon e herë flet,
Zë i saj të përshëndet,
Të ndihmon kudo në punë,
Eshtë shok i lirë shumë.
(radio)

mirlind said...

Gjëegjëza

Të gjithë sa shkojnë,
Me këmbë e coptojnë,
Të gjithë sa vijnë,
Me këmbë e grijnë.
(rruga)

Krrau, krrau, krrau
Fluturon nëpër pemë,
Zëri i saj vëtëm qau,
Në dimër dhe verë.
(sorra)

Këmbët si çibuk,
Shpinën si pambuk,
Veshët si gomar,
Ikën pa samar!
(lepuri)

Herë këndon e herë flet,
Zë i saj të përshëndet,
Të ndihmon kudo në punë,
Eshtë shok i lirë shumë.
(radio)

Anonymous said...

Porsi top është rumbullak
Pa benzine shkon e vjen
Kur lëviz askush se ndjen
ështe plake sa stregohet
por nuk lodhet as ankohet

(Toka)

Unknown said...

Muri jasht jeshil ushtaret e kuq lideret e zinj
(Shalqiu)

Unknown said...

Muri jasht jeshil ushtaret e kuq lideret e zinj
(Shalqiu)

julinaka said...

shyqyr i gjeta per detyre faleminderit

Ana said...

Mund te me jepni nje gjegjeze per qenin ose macen ?

Unknown said...

Mos pi mall bej palester.. gjeje ca esht

Unknown said...

Breshka

Unknown said...

Kot fare

Unknown said...

KETO GJEAGJEZA JAN KREATIVE DHE NXITESE IMAGJINATE POR KAM NJI ANKES FJALET JAN PAK TE PAKUPTUESHME PER TA ...