Tuesday, May 11, 2010

Iriqi


Iriqi i vogël,
u sëmur,
me rrufë, kollë,
temperaturë.

Mamaja shpejt,
e shpejt e mori,
dhe e çoi,
tek doktori.

"Do të bëj gjilpërë"
doktori thotë,
iriqi qan,
e qan me lot.

E mori vesh,
një pyll i tërë,
s'bën dot iriqi,
një gjilpërë!!!!


Image from picture-book.com

1 comment:

Anonymous said...

Vazhdimi i vjershes eshte:

Nje milingone i vajti prane
-Po cke mor xhan qe po qan?
ti je nga fis e goxha fis
qe mbajne gjilpera mbi kurriz,
e nuk ankohen asnje cike,
e lot nuk derdhin asnje pike.

Vjen infermierja shpejt e shpejt,
ja ben gjilperen lehte e lehte,
- E mos lesho me lot mbi faqe
si ca femije qe tundin lagjen.
Per nje gjilpere nis ulerima
pale na thone se jane dhe trima.