Sunday, December 9, 2007

Ylli


Ylli i vogël lart në qiell,
Digjet porsi zjarr në pyll,
Sipër dheut lart qëndron,
Xixa-xixa xixëllon.

Saturday, December 8, 2007

Gjëegjëza


Kur i lidh,
ikin,
kur i zgjidh,
rrinë.Një patë qafëgjatë,
duke ikur bën shamatë.

O sa mire, o sa keq!Macja ime,
ka që mbrëmë,
me maçokun,
është zënë,

O sa keq,
o sa keq,
turp për macen,
që s'i vjen,


Dhe patokut,
mu në këmbë,
i ka hyrë,
një goxha gjemb,

O sa keq,
o sa keq,
mezi nëna,
po ja heq,

Ujku ka mbetur,
pa dhëmbë,
lopa ja theu,
me këmbë,

O sa mirë,
o sa mirë,
ujku është,
egërsirë.

Kënga e Vitit te Ri


Ja na erdhi Viti i Ri,
sa jam e gëzuar,
Porsi unë cdo fëmijë,
pret per ta festuar,

Bora zbardhi tej për tej,
fusha edhe male,
Viti i Ri do të na gjej',
me këngë e me valle.

E stolisa bredhin tim,
me lodra me yje,
era jashtë me tërbim,
le të fryjë në pyje,

plot dhurata përsëri,
do më sjellë mua,
babagjyshi i Vitit Të Ri,
oh sa fort të dua.