Wednesday, April 21, 2010

TopiKam një top rrumbullak,
kërcen poshtë, kërcen lart,
loz me top, hop e hop,
hidhem shpejt dhe s'e kap dot...


Image from Picture book

Thursday, April 8, 2010

GJELI DHE PULA


Ki,ki,ki,
çdo mёngjes,
seç kёndonte,
njё Kёndez.

Edhe Pula
nuk vononte,
me ka,ka,ka,
e pasonte.

-Ki,ki,ki,
Ç'ёsht' kjo hata-
thoshte Gjeli,
-si unё s'ka.Ka,ka,ka,
Pula kёndonte
-Unё jam-
e tjetёr s'donte.

Thoshte Gjeli
çdo mёngjes,
kur Pula
rrinte nё qymez:

-O moj Pulё
Pulё e ngratё!
Kush i zgjon,
njerzit me natё?

Pa kur marrin,
atё shatё,
Nisin punёn,
gjithё si fshatё?

Ua,ua,
Gjel ç'mё thua!?
Ti kёrkon
tё jesh mbi mua?

Ka,ka,ka
me vezёt e mia,
sot jeton
gjithё njerёzia.

E kёshtu
me ka,ka,ka
e kёshtu
me ki,ki,ki

Zihet Pula,
zihet Gjeli
dhe vazhdon
kjo histori.


Autori: Dhimitёr Gjoka
Image from: picture book.