Friday, January 16, 2009

Njerëzia dhe kandari


Është një trastë plot me rrush.
Sa rrush ka? Kush e gjen? Kush?

Nja tri kile do të ketë.

Jo, jo! Katër e përpjetë.
Njëri, Pesë. Gjashtë, tjetri.

Fjalën merr dhe më i vjetri:
Jo kështu s'bëhet pazari!
Sa rrush ka, e gjen kandari...


Autorin nuk e di...
Figure from: here