Tuesday, January 13, 2009

Kënga e Globit, me muzikë ...

Dhuratë për ditëlindje...

Kënduar nga David Tukiqi, në një nga festivalet e hershme të fëmijëve...
Nuk po i gjej dot, autorët e tekstit dhe të muzikës...
Muzika: Nikolla Zoraqi
Teksti: Fatos Arapi


Mendoj se kjo është një nga këngët më të bukura të muzikës shqiptare...
Në përvjetor të ditëlindjes tënde,
Ke plot dhurata mbi tavolinë,
Dhe në mes tyre një glob të vogël,
Shokët e klasës ta kane sjellë,

Dhe në mes tyre një glob të vogël,
Shokët ta kanë sjellë,

Rreth e rreth përqark,
Globi rrotullohet,
Fluturojnë mbi të,
Gjithë kontinentet,
Ja atdheu ynë,
Ja përmes kaltërsisë,
Shqipëria ime,
Ja ku është.


Fushës qiellore, nëpër kristale
Fluturon globi e mban në shpinë
Rrugë dhe pemë, zogj e limane
Zjarre qytetesh që natën ndrijnë

Shpresa e njerëz, erë e tufane
Globi i mban mbi shpinë

Rreth e rreth përqark,
Globi rrotullohet,
Fluturojnë mbi të,
Gjithë kontinentet,
Ja atdheu ynë,
Ja përmes kaltërsisë,
Shqipëria ime,
Ja ku është.

2 comments:

Anonymous said...

Muzika Nikolla Zoraqi
Teksti Fatos Arapi

Arta said...

Faleminderit i dashur Anonim,
E rregullova postimin.

Arta