Wednesday, June 4, 2008

Lepurushi dhe maçokuLepurushi,
veshllapushi,
dhe maçoku qimezi,
tek shëtisnin,
të dy tok,
na i zuri,
goxha shi.


- O maçok,
i thirri shoku,
prit të marr,
një çadër doku.
Jo shkoj vetë si veri,
tha maçoku qimezi,
Dhe rrëshqiti tatëpjetë,
duke thirrur,
-Jam atlet!Priste shoku,
çadër doku,
shiu binte me litar,
koha ecte
zvarrë-zvarrë.Prit e prit,
na u merzit,
se maçoku qimezi,
erdh' pas shiut atë ditë.
I tha shoku,
-Shkoi e vate,
i ra vlera çadrës tate.

(mendoj) Tahsim Gjokutaj

No comments: