Monday, June 16, 2008

Fshati im


Maletë me gurë,
fushat me bar shumë,
aratë me grurë,
më tutje një lumë.

Fshati për karshi
me kish' e me varre,
rrotull ca shtëpi
të vogëla fare.

Ujëtë të ftohtë,
era pun' e madhe,
bilbili ia thotë,
gratë si sorrkadhe.

Burrat nën hije,
lozin, kuvendojnë,
pika që s'u bie,
se nga gratë rrojnë!Gratë venë nd'arë,
dhe në vreshta gratë,
gruaja korr barë,
punon dit' e natë.

Gratë në të shirë,
në të vjela gratë,
ikinë pa gdhirë,
kthenenë me natë.

Gruaja për burrë
digjetë në diell,
punon e s'rri kurrë
as ditën e diel.

0 moj shqipëtarkë,
që vet' e nget qetë,
edhe drek' e darkë
kthehesh e bën vetë;

Moj e mjera grua,
Ç'e do burrë zinë
që ftohet në krua
dhe ti mban shtëpinë!

Andon Zako Çajupi

Për më shumë për autorin: lidhje 1
dhe lidhje 2

19 comments:

., said...

faleminderit Arta per fjalet e mira per poezine time, nese me lejon po ve disa lidhje me mundesi shkarkimi nga rapidshare te disa kengeve shume te njohura per femije.
E para eshte CU rrezova
http://rapidshare.com/files/122885028/Cu-rrezova.mp3

., said...

e dyta kenge per femije eshte: Dy shqiponja
http://rapidshare.com/files/122887575/DY-SHQIPONJA_2.mp3

., said...

e treta kenge per femije eshte: Orkestra e barinjve
http://rapidshare.com/files/122888249/Festivali_i_fe_mijeve_-_Orkestra_e_barinjve.mp3

., said...

e katerta kenge per femije eshte:
GJELBERIMI
http://rapidshare.com/files/122888684/GJELBERIMI.mp3

., said...

e pesta kenge per femije eshte:
GLOBI RROTULLOHET
http://rapidshare.com/files/122889458/GLOBI-RROTULLOHET.mp3

., said...

e gjashta kenge per femije eshte:
HAPA DOLLAPA
http://rapidshare.com/files/122891387/HAPA-DOLLAPA.mp3

., said...

e shtata kenge per femije eshte:
Ja na erdhi viti i ri
http://rapidshare.com/files/122891902/Ja-na-erdhi-viti-i-ri.mp3

., said...

e teta kenge per femije eshte:
Kanarina ime
http://rapidshare.com/files/122893061/Kenge_per_femije_-_Kanarina_ime.mp3

., said...
This comment has been removed by the author.
., said...

e nenta kenge per femije eshte:
Qingji i vogel
http://rapidshare.com/files/122893600/Kenge_per_femije_-_Qingji_i_vogel.mp3

., said...
This comment has been removed by the author.
., said...

e dhjeta kenge per femije eshte:
Tring zilja
http://rapidshare.com/files/122894412/Kenge_per_femije_-_Tring_zilja.mp3

., said...

e njembedhjeta kenge per femije eshte: Macja le te lahet
http://rapidshare.com/files/122894919/Macja_le_te_lahet.mp3

., said...

Arta me keto lidhje per downloads mund te hapesh edhe nje rubrike me vete me kenge per femije

., said...

e dymbedhjeta kenge (ne italisht) per femije eshte:
Zecchino D'oro 2007 - Il Bullo Citrullo
http://rapidshare.com/files/122939518/Zecchino_D_oro_2007_-_Il_Bullo_Citrullo.mp3

., said...

e trembedhjeta kenge (ne italisht) per femije eshte: Zecchino D'oro 2007 - Ma Che Mondo L'Acquario
http://rapidshare.com/files/122941019/Zecchino_D_oro_2007_-_Ma_Che_Mondo_L_Acquario.mp3

., said...

e katermbedhjeta kenge (ne italisht-shqip) per femije eshte:
Zecchino D'oro 2007- Io Sono Un Aquilotto (Albania)
http://rapidshare.com/files/122942047/Zecchino_D_oro_2007-_Io_Sono_Un_Aquilotto__Albania_.mp3

Arta said...

andi,

Shume falemiderit.
Jam e sigurte qe duhet te kete shume kerkesa per kenge shqiptare per femije.

Arta

LILIAN NIKKY said...

Emri im është Lilian N.Kjo është një ditë shumë e gëzueshme e jetës sime për shkak të ndihmës që Dr.saguru më ka dhënë duke më ndihmuar duke e rikthyer ish-burrin tim me magjinë e tij magjike dhe të dashurisë. Unë isha e martuar për 6 vjet dhe ishte shumë e tmerrshme sepse burri im me të vërtetë po mashtronte dhe po kërkonte divorc, por kur hasa në emailin e Dr.saguru në internet se si ai ka ndihmuar kaq shumë njerëz që të kthejnë ish-in e tyre dhe ndihmë për të rregulluar marrëdhëniet. dhe i bëjnë njerëzit të jenë të lumtur në marrëdhëniet e tyre. I shpjegova situatën time atij dhe pastaj kërkova ndihmën e tij por për çudinë time, ai më tha që ai do të më ndihmojë me çështjen time dhe këtu unë tani po festoj sepse Burri im ka ndryshuar tërësisht për mirë. Ai gjithmonë dëshiron të jetë pranë meje dhe nuk mund të bëjë asgjë g pa të tashmen time. Unë me të vërtetë po shijoj martesën time, çfarë feste të shkëlqyeshme. Do të vazhdoj të dëshmoj në internet sepse Dr.saguru është me të vërtetë një caster i vërtetë magjie. A KENI NDIHME KETO DOKTOR T CON KONTAKTIT SAGURU TANI VIA EMAIL: drsagurusolutions@gmail.com ose WhatsApp +2349037545183 Ai është përgjigjja e vetme për problemin tuaj dhe ju bën të ndjeheni të lumtur në marrëdhëniet tuaja. 3 FRUTA E GRUES 4 FJALA E PROMOVIMIT 5 FJALA MBROJTORE 6 FJALA E BIZNESIT 7 FJALA E MIRA 8 FJALA E LOTTERRIS AND DHE RASTI GJYKATS GJYKATA.