Tuesday, October 23, 2007

Kënga e globit


Në përvjetor të ditëlindjes tënde,
Ke plot dhurata mbi tavolinë,
Dhe në mes tyre një glob të vogël,
Shokët e klasës ta kane sjellë,

Dhe në mes tyre një glob të vogël,
Shokët ta kanë sjellë,

Rreth e rreth përqark,
Globi rrotullohet,
Fluturojnë mbi të,
Gjithë kontinentet,
Ja atdheu ynë,
Ja përmes kaltërsisë,
Shqipëria ime,
Ja ku është.


Fushës qiellore, nëpër kristale
Fluturon globi e mban në shpinë
Rrugë dhe pemë, zogj e limane
Zjarre qytetesh që natën ndrijnë

Shpresa e njerëz, erë e tufane
Globi i mban mbi shpinë

Rreth e rreth përqark,
Globi rrotullohet,
Fluturojnë mbi të,
Gjithë kontinentet,
Ja atdheu ynë,
Ja përmes kaltërsisë,
Shqipëria ime,
Ja ku është.

2 comments:

Anonymous said...

A e di njeri kush e ka kënduar kët këngë?

Ardit Gjebrea apo Zana Cela?

A ka një vënd që mund ta dëgjoj të kënduar?

Arta said...

i dashur Anonim,

kjo eshte kenduar nga David Tukiqi, ne festivalin e femijeve.

Shiko postimet e reja sepse do ta postoj prape bashke me muziken.

Te mirepres perseri...