Friday, February 3, 2012

Përtaci

Një njeri përtac,
s’punonte aspak
Puna më e vogël
i bëhej farmak.

Një herë s’kish ushqim,
Bukë si jepte tjetër,
pra shkoi të ulet
tek një dardhë e vjetër

Dardha kishte kokërra
të mëdha kërcak,
të ëmbëla sheqer,
pjekur për merak.

Por përtaci ishte
njeri për cutdi,
përtoi t’i shkundte,
në hije u shtri.

Hoqi dhe kapelen,
pranë vetes e la
- Bini këtu brënda,
o ju dardha - tha.

Priste kokrra dardhës
nga degët e saja,
kur një dardhë e madhe
u shkëput nga maja,
thirri fortë përtaci
- Obobo ç’hata !

8 comments:

liza said...

arta
desha me ta lan ni koment marre duhet me te ardh akund ske qit poezi apo tregim per pavarsin e kosoves na qysh e dojm shqiperin

liza said...

edhe pse nuk dita ku me ta lan ni koment ta lash ktu te lutem pergjigjmu per zotin

Moody said...

Qenka e mir por ne fund nuk kuptova O.o

Black Lau said...

Agen Bola
Taruhan Online
Bandar Judi Terpercaya
Prediksi Bola
Bursa Taruhan
Judi Online
Taruhan Bola
Agen Casino


Agen Bola
Taruhan Online
Bandar Judi Terpercaya
Prediksi Bola
Bursa Taruhan
Judi Online
Taruhan Bola
Agen Casino

Agen Bola
Taruhan Online
Bandar Judi Terpercaya
Prediksi Bola
Bursa Taruhan
Judi Online
Taruhan Bola
Agen Casino

Agen Bola
Taruhan Online
Bandar Judi Terpercaya
Prediksi Bola
Bursa Taruhan
Judi Online
Taruhan Bola
Agen Casino

Agen Bola
Taruhan Online
Bandar Judi Terpercaya
Prediksi Bola
Bursa Taruhan
Judi Online
Taruhan Bola
Agen Casino

Agen Bola
Taruhan Online
Bandar Judi Terpercaya
Prediksi Bola
Bursa Taruhan
Judi Online
Taruhan Bola
Agen Casino

Anonymous said...

E keni harruar nje pjese ne fund

...priste kokrra dardhe,
nga deget e saja.
kur nje dardhe e madhe,
u shkeput nga maja.

dhe pertacit tone,
ne hunde i ra.
thirri fort pertaci,
obobo c'hata

SEO Shqip Kosove said...

Blogu shume i mire por nuk e kuptoj se pse nuk shkruani me dhe pse nuk e mirembani.
Sidoqoft paska gjera interesante ketu :)

PayliTuzu said...

Nice blog and so beautiful picture thank you for sharing us
goldenslot

sadete memia said...

Kur nje dardhe e madhe u shkeput nga maja
Dhe pertacit tonë mu në kokë i ra
Thirri fort pertaci obobo ç'hata