Monday, December 21, 2009

Fajin e ka kjo borë...


Sot është e shtunë,
kemi hartim,
Sa gjallëri
dhe frymëzim,

Po për çudi...,
shikojm' nga larg,
një zog na fton,
troket në xham.

Bora e bardhë
pemët mbuloi,
çudi.., me parë
Si nuk e pamë.I vogli zog,
shpejt fluturoi,
t'i shkojm' nga pas
me gaz na fton.

(refreni)
Ja po ulet në oborr,
rreth e rreth kjo debore,
oh sa na gëzon,
dhe si zogj na fton.

Ja te qeshur ne vrapuam,
pamë mimozat qenë mbuluar,
oh sa u çuditëm,
zemrat na trokitën..,

Ja të qeshur lozim ne si fëmijë,
gjuaj unë, më fort gjuan ti.
Shpejt harruam se ne kishim hartim;
...Hej ti shok, pse gjuan kaq fort!

Ja zilja ra, sa shpejt mbaroi kjo orë,
me sy të qeshur ne mësuesen shikojme,
dhe si fëmijt qëndrojmë t'shpërndarë në oborr;
Nuk kemi faj, fajin e ka kjo bor'!

Nuk kemi faj, fajin e ka kjo bor'!
Nuk kemi faj...Faj ka kjo bor'!No comments: