Saturday, March 12, 2011

DIELLI


Qiellit lart,
dielli i artë,
që shikon mbi gjithësi,
si piktori
furçën nxorri,
botën leu me flori.

“Mirëmëngjes!”
E përshëndes
e me shokët rend në shkollë,
buzagas
na ndjek pas,
na puth faqet porsi mollë.


Dhe kur retë
mblidhen shpejt,
u fsheh dielli kurrë s’thamë,
se çdo herë,
dimër-verë,
ai qesh tek sytë tanë!


Nga libri “Libri i Dëshirave”
FERDINAND LAHOLLI
Përgatiti Hiqmet Meçaj


7 comments:

Anonymous said...

ueeeee qfare vape eshte bere ketu ne durres ueeee shum nice

Anonymous said...

ketu ne sarande shume vape e madhe eshte bereee smundem ta paramendoj

Anonymous said...

shume vap e madhe

Anonymous said...

big up per autorin

Anonymous said...

Kjo vrersh si mut

Hello said...

I envisage feeling to have the increase that your knowledge.
goldenslot

Unknown said...

Lmfaoo une dua poezi qe nuk jane shume populuar-🧚‍♀️