Thursday, January 27, 2011

HËNAPërmbi retë
hëna shket,
del prej tyre për një çast,
si piktore,
bojë hënore
i jep botës rreth e qark.

Me një fill,
ah, ta lidh,
si të ishte një balonë,
ta afroj,
të shikoj
bukuritë e vendit tonë!


Nga libri “Libri i Dëshirave”
FERDINAND LAHOLLI
Përgatiti Hiqmet Meçaj

Picture from: picture book

2 comments:

Anonymous said...

mu me ka peqyr shum kjo vjersh

Yllka said...

eshte shume e bukur me pelqen me te vertet shpresoj t'ju pelqej dhe juve.