Monday, April 14, 2008

Zogu dhe djali
Një zog të vogël zuri një djalë,
Ai po dridhej dhe i thosh' ca fjalë,
Nuk të vjen keq se jam i mitur,
Si ty i vogël dhe s'jam rritur,


Më pret im' më si ty jot' ëmë,
Të mos i vete, ç'bëhet prëmë?
Fjalët e zogut djali i dëgjoi,
Qau, e puthi, pastaj e lëshoi.

Naim Frashëri

3 comments:

Anonymous said...

o shum e mir pjesa e leximit po tregon per te perhituren
e perhitura kishte qen nj vajz e bukur.
kur i ati iu martua njerka i kishte 2 vajza ato nuk e donon te perhituren.

Anonymous said...

Py tqifsha ropt

Unknown said...

Keq