Tuesday, January 10, 2012

Gjeli, qeni dhe dhelpra

Na rronin njëherë një plak e një plakë. Ata ishin shumë të varfër. Nuk kishin gjë tjetër, veç një gjel e një qen.
Një ditë qeni i tha gjelit:
Eja, gjel i dashur, të shkojmë në pyll, të gjejmë ndonjë gjë për të ngrënë.
U nisën. Kur po errej, u futën në pyll dhe zgjodhën për të fjetur një pemë me zgavër. Gjeli hipi në pemë, qeni u fut në zgavër.

Në mëngjes gjeli nisi të këndonte: ki!- kii! - kiii!
Me ta dëgjuar dhelpra, iu afrua pemës dhe filloi të lavdëronte gjelin.
- Sa i bukur qenke, o gjel! Sa zë të ëmbël që paske! Eja sot për drekë tek unë, se të dua shumë!
- Mirë, - i tha gjeli, - por unë kam edhe një shok.
- Ku është shoku yt? - pyeti dhelpra.
- Ja, atje, në zgavër, iu përgjigj gjeli.
Dhelpra iu afrua zgavrës dhe futi kokën.
Qeni e kapi për fyti dhe e mbyti.

Sipas Vehbi Balës.

6 comments:

anita said...

shum e bukur

Unknown said...

Fundi ishte pakse e mbjeshtjellur por gjith sej ishte shkrim ose skeq I parqitur shum bukur.

Unknown said...

Edhe e bukur
Ej a e keni ni kanger e Kides sa e fort biqqqq

Unknown said...
This comment has been removed by the author.
Unknown said...

Shume bukur ma nis nje

Blogger said...

If you're trying hard to lose fat then you absolutely have to start using this totally brand new personalized keto meal plan diet.

To create this service, certified nutritionists, fitness trainers, and chefs have joined together to produce keto meal plans that are productive, suitable, money-efficient, and fun.

Since their first launch in January 2019, 1000's of clients have already transformed their body and health with the benefits a professional keto meal plan diet can offer.

Speaking of benefits: clicking this link, you'll discover eight scientifically-certified ones provided by the keto meal plan diet.