Friday, October 29, 2010

Gruri dhe egjra


Egjra që rritej
Grunit përbri,
Nji dit' i foli
Si me kreni:

"Pa kurrfarë mundit,
Pa nji kujdes,
Un' kallx e kokraa
Bri tejet qes.

Ty me djersë t'ballit
T'vin' rreth puntortë,
E me m'mbërri mue
I ngjiat kaq t'ortë".

Ia priti gruni:
"Mos u kreno,
Se gjaja e keqe
Rritet sido."2 comments:

bela-lindi shala said...

Atdheu

Marrim nje A si argjendi,
Marrim nje T si topi,
Marrim nje DH si dheu,
Marrim nje E si era,
Marrim nje U si uji.


Dhe na formohet fjala e shenjt
ATDHEU

genta zeka said...

a ju pelqu kjo vjersh ishte per moment e bukur ♥ apo jo