Tuesday, March 30, 2010

Sytë e një vogëlushi


kënduar nga - Parashqevi Simaku

Ç'është për një fëmijë
Dashuria e njerëzve të mirë (2x)

Një mbrëmje kthehesha tek ti,
Me mall të ri të pa treguar,
Unë të mungoja ty, e di,
Ashtu si ti më ke munguar.

Në krah pranë meje atë çast,
Kalon një çift i zemëruar,
Pashë një fëmijë i ndiqte pas,
Si zog i trembur i hutuar,

Por, seç më folën aq shumë
Sytë e tu vogëlush,
Thellë në botën tënde
Gjurmë mund të lerë gjithkush!
Jo s'është e lehtë, e dimë
Është e vështirë ,
Që të jesh në jetë, një prind i mirë!

Jo, s'është vetëm fjalë,
Ndjenja jonë e pastër
Lidhur me fëmijët tanë,
Por, ti dhe unë e dimë:
Ç'është për një fëmijë
Dashuria e njerëzve të mirë.


image from: Picture Book

No comments: